Aperol Spritz Limonatalla

Aperol Spritz on hyvin suosittu juoma, jota on helppo muunnella omaan makuun sopivaksi.

Kesäkuumalla on mukava nauttia jotain virkistävää ja viilentävää, mutta alhaisen alkoholiprosentin omaavia juomia. Tällä kerralla tein sen Tomahawk Steakin aperitiiviksi. Aperol Spritz on siihen tarkoitukseen todella hyvä. Se on pitkä juoma, joka normaalisti koostuu Aperolista, Prosecco ja soodavedestä. Tällä kertaa Prosecco vaihtui Macarion Limonataan, joka on raikas ja aidon sitruunan makuinen italialainen viroitusjuoma. Törmäsin tuotteeseen asioidessani Espoon Kauklahdessa sijaitsevassa pienessä italialaisessa kaupassa nimeltä Saporino Italiano.

Tämä pieni putiikki on italialaisten pyörittämä liike, josta löytää italian herkkuja moneen lähtöön. Siellä huokuu aito kivijalan tunnelma ja omistajat ovat todella mukavia ja ystävällisiä. Suosittelen käymään ja tukemaan näitä pienyrittäjiä. Takaisin kuitenkin itse juomaan.

Tärkeitä seikkoja ottaa huomioon tätä cocktailia valmistaessa on jäiden sekä soodan määrä. Usein juomiin laitetaan aivan liian vähän jäitä. Jäiden tarkoitus on viilentää juoma ja pitää se kylmänä mahdollisimman pitkään. Mitä enemmän jäitä sen vähemmän ne sulavat ja laimentavat juomaa, joten rohkeasti lasi täyteen. Sodan kanssa asia on päinvastainen eli sodaa ei tule laittaa liikaa. Juoman tulee olla punertava ja sen tulee maistua katkerolta. Miksi sitten lisäsin limonataa? Itse pidän happamista sitruksista ja niiden mausta. Aperol on katkero, mutta hyvin makea sellainen ja lisäämällä sitruuna limonataa tulee juomaan uusi raikas tuulahdus.

Aperol Spritz Limontalla

2 osaaAperol
2 osaaMacario Limonata
1 osasoodavettä
sitruunalohko

Ohje

Rakenna juoma esimerkiksi viinilasiin. Täytä jäillä ja kaada Aperol, limonata sekä soda lasiin. Sekoita lusikalla ja koristele sitruunalla. Itse käytin mittasuhteena 8cl Aperol, 8cl limonataa ja n. 4 cl soodavettä.

Millaisen Aprol Spritzin sinä valmistit? Lisää kuva instaan hastagilla #aperolspritz ja tägää minut IG Storyysi.

  • Henri Johannes

Processing…
Success! You're on the list.

Vastaa