Dippi

Dippi sopii tarjoiltavaksi monen ruoan kanssa. Ne maistuvat tuoreiden kasvisten, tuoreen leivän tai vaikka pasteijoiden kanssa. Tässä pari helppoa reseptiä ja ideaa dippeihin.

Idea yrttidippiin lähti terassin yrttiämpäristä, joka alkoi jo näyttää syksyn merkkejä. Kesän jäljiltä löytyi vielä basilikaa, timjamia ja persiljaa. Lisäsin niitä kaikkia tähän dippiin, mutta pääosan vei basilika ja timjami. Parasta tässä reseptissä on, että voit tehdä yrttisekoitteen täysin omien lempiyrttiesi ympärille. Aloita pienellä määrällä oliiviöljyä ja lisää hiljalleen, kunnes maku on mieleisesi.

YRTTIDIPPI

250 gkikherneitä
200 g tuorejuustoa
tuoreita yrttejä
oliiviöljyä
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan

Ohje

Lisää kikherneet, tuorejuusto, yrtit, suola ja pippuri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella oliiviöljyä hitaasti lisäten. Lisää oliiviöljyä kunnes tekstuuri on haluamasi. Tarjoile valmis dippi lempidipattavasi kanssa.

Punajuuridippi

Tämän helpompaa dippiä saat hakea.

250 gkikherneitä
200 g tuorejuustoa
1punajuuri
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Kuori ja keitä punajuuri. Lisää kikherneet, tuorejuusto, punajuuri, sitruunamehu, suola ja pippuri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella oliiviöljyä hitaasti lisäten. Lisää oliiviöljyä kunnes tekstuuri on haluamasi. Tarjoile.

Mikä on sinun lempidippisi? Ota kuva ja lisää se Instagramiin hastagilla #dippi ja tagaa minut IG Storyysi.

Processing…
Success! You're on the list.

Vastaa