Dippi sopii tarjoiltavaksi monen ruoan kanssa. Ne maistuvat tuoreiden kasvisten, tuoreen leivän tai vaikka pasteijoiden kanssa. Tässä pari helppoa reseptiä ja ideaa dippeihin.
Idea yrttidippiin lähti terassin yrttiämpäristä, joka alkoi jo näyttää syksyn merkkejä. Kesän jäljiltä löytyi vielä basilikaa, timjamia ja persiljaa. Lisäsin niitä kaikkia tähän dippiin, mutta pääosan vei basilika ja timjami. Parasta tässä reseptissä on, että voit tehdä yrttisekoitteen täysin omien lempiyrttiesi ympärille. Aloita pienellä määrällä oliiviöljyä ja lisää hiljalleen, kunnes maku on mieleisesi.
YRTTIDIPPI

250 g | kikherneitä |
200 g | tuorejuustoa |
tuoreita yrttejä | |
oliiviöljyä | |
suolaa maun mukaan | |
mustapippuria maun mukaan |
Ohje
Lisää kikherneet, tuorejuusto, yrtit, suola ja pippuri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella oliiviöljyä hitaasti lisäten. Lisää oliiviöljyä kunnes tekstuuri on haluamasi. Tarjoile valmis dippi lempidipattavasi kanssa.
Punajuuridippi
Tämän helpompaa dippiä saat hakea.

250 g | kikherneitä |
200 g | tuorejuustoa |
1 | punajuuri |
sitruunamehua | |
suolaa | |
mustapippuria | |
oliiviöljyä |
Kuori ja keitä punajuuri. Lisää kikherneet, tuorejuusto, punajuuri, sitruunamehu, suola ja pippuri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella oliiviöljyä hitaasti lisäten. Lisää oliiviöljyä kunnes tekstuuri on haluamasi. Tarjoile.
Mikä on sinun lempidippisi? Ota kuva ja lisää se Instagramiin hastagilla #dippi ja tagaa minut IG Storyysi.