Helppo raparperimehu

Raparperimehu on kesäinen koko perheen juoma, jonka voi valmistaa todella helposti.

Selatessani muita ruokablogeja törmäsin tähän helppoon @huonejakeittion reseptiin raparperimehusta. Tein siitä pienen muunnelman omien raaka-aineideni pohjalta, kun olin juuri saanut keittiöinventaarioni tehtyä. Laatikosta löytyi kuivuneita palmusokerikiekkoja, jotka sopivat tähän mainiosti. Niillä mehun mausta sai hieman pehmeämmän ja syvemmän verrattuna taloussokeriin. Lisäksi vaihdoin sitruunamehun viinihappoon. Prosessiin en koskenut ja sehän tästä reseptistä tekeekin helpon.

Viipaloidaan 500 grammaa raparperia ja lisätään se kahteen litraan vettä. Mikäli sinulla on mahdollisuus vaikuttaa, kannattaa valita mahdollisimman punaista raparperiä, tällöin juoma saa kauniin punaisen värin. Kiehautetaan seos, jonka jälkeen pudotetaan lämpö ja annetaan hautua noin 15 minuuttia. Tämän jälkeen seos siivilöidään ja siihen lisätään 1,5 teelusikallista viinihappoa ja 250 g palmusokeria eli n. 5 kiekkoa. Tämän jälkeen sekoitetaan seos ja annetaan sokerin liueta joukkoon. Annetaan seoksen jäähtyä ja pullotetaan se. Simple as that.

raparperimehu
Siivilöidystä raparperista voi valmistaa kompottia. Katso ohje täältä.

Valmis mehu on hyvää nautittavaksi sellaisenaan tai pidennettynä soodavedellä. Itse valmistin siitä myös raikkaan Raparperi cocktailin, jonka ohje löytyy tästä.

Raparperimehu

500 graparperia
250 g palmusokeria
1,5 tlviinihappoa
2 lvettä

Ohje

Pilko ja lisää raparperit veteen. Kiehauta ja anna hautua 15min kannen alla. Siivilöi ja lisää sokeri sekä viinihappo. Liuota sokeri ja pullota kuumennettuihin pulloihin.

Mitä sinä tekisit raparperimehusta? Lisää kuva Instagramiin hastagilla #raparperimehu ja tägää minut IG Stroyysi.

  • Henri Johannes

Processing…
Success! You're on the list.

Vastaa