Katkarapu & -parsasalsatacot

Katkarapu. Pakastealtaan vakioraaka-aine, joka löytää tiensä monen lautaselle. Helppo ja nopea valmistaa ja tässä myös yksi sellainen resepti.

Tämä ruoka syntyi oikeastaan siltä pohjalta mitä kaapista löytyi ja juuritacoihin piti saada jokin täyte. Siispä hyvän liiton muodostava katkrapu ja parsa päätyivät yhteen, jota piristämään lisäsin vihreää omenaa. Kypsennyksen tein grillissä ja siitä salsa sai hienoisen savuaromin. Tämän voi hyvin valmistaa myös pannulla tai vaikka uunissa.

Loput valmistamisesta onkin sitten vain pilkkomista ja kypsentämistä.

Tässä ruoka-annoksessa tärkeintä on muistaa sulattaa katkaravut hyvissä ajoin. Sen voi tehdä kätevästi kylmässä vedessä liottamalla ja vaihtamalla veden kerran tai kaksi. Sen jälkeen siivilässä valuttaa ylimääräinen vesi pois, jottei vettä kerry turhaan valmistettavaan ruokaan. Loput valmistamisesta onkin sitten vain pilkkomista ja kypsentämistä. Tähän en edes parsaa kuori, sillä se menee pieninä palasina salsan joukkoon.

Katkarapuparsasalsa

400 gkatkarapuja
4tankoparsaa
1valkosipulinkynsi
1limen mehu
1/2chili
1/4 punttia korianteria
1/2vihreä omena
1/2punasipuli
1 rklinkivääriä raastettuna

Ohje

Sulata ja kuivaa katkaravut. Pilko parsa pieniksi paloiksi, hienonna chilit ja valkosipuli, punasipuli ja korianteri. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi ja raasta inkivääri.

katkarapu
Katkarapu on helppo raaka-aine valmistaa

Sekoita kaikki muut ainekset paitsi omena keskenään ja mausta. Kypsennä uunissa, grillissä tai pannulla 10 min. Tarkoitus on vain hieman pehmentää parsaa ja se saa jäädä antamaan suutuntumaa. Lisää omena ja sekoita.

Annos toimii hyvin lisukkeena esim. tacoille, joiden lisäksi voit tarjoilla esimerkiksi guacamolea ja vaikka salsaverdeä. Itse tein perinteisen punaisen tomaattisalsan ja guacamolen. Guacamolen reseptin tulen jakamaan teille myöhemmin,

Millaisen rapusalsan sinä tekisit? Ota kuva ja postaa IG:hen tägillä #rapusalsa ja tägää minut @keepitreal.fi mukaan IG Storyyn.

  • Henri Johannes

Processing…
Success! You're on the list.

Vastaa