Kesäkurpitsa ja halloumisalaatti grillistä

Kesäkurpitsa. Mielestäni hieman tylsä ja mauton raaka-aine muuntuu maistuvaksi herkuksi puuhiilillä grillaten. Tässä salaatissa se on yhdistetty sulavasti broccolinin, halloumijuuston ja basilikan kanssa. Viimeistelyn tämä lämmin salaatti saa raikkaasta sitruunankuoresta.

Syy miksi valitsin kesäkurpitsan lautaselle juontavat juurensa aikoihin, kun Australian pelloilla ansaitsin elantoni keräämällä mm. kesäkurpitsaa. Silloin vihasin kyseistä kasvista yli kaiken, mutta sittemmin olen löytänyt ”hänet” uudelleen.

Valmistaminen on todella helppoa ja yksinkertaista. Ainoa tarkkuutta vaativa osuus on kesäkurpitsan siivuttamisessa. Tähän kätevä apuväline on mandoliini, mutta itse leikkaan kesäkurpitsan ihan vain veitsellä pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi. Siivut saavat olla ronskeja ja vaikkapa epätasaisia, tärkeintä on kuitenkin maku ja grillissä ne paksummatkin siivut pehmenevät mukavasti.

Kesäkurpitsa
Salaatti sopii syötäväksi sellaisenaan tai lisukkeeksi

Kesäkurpitsa- & halloumisalaatti (2-4 annosta)

250 ghalloumijuustoa
100 gbroccolinia
1kesäkurpitsa
1/4punttia basilikan lehtiä
sitruunankuorta- ja mehua
suolaa oman maun mukaan
mustapippuria

Ohje

Lämmitä grilli. Huuhtele kasvikset ja leikkaa kannat broccolinista ja kesäkurpitsasta. Leikkaa kesäkurpitsasta n. ½ sentin siivuja pituussuunnassa. Leikkaa halloumista n. sentin paksuisia siivuja. 

Pyörittele vihannekset kevyesti öljyssä ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Grillaa vihanneksiin väri pintaan ja tee sama halloumille. Grillauksen jälkeen lisää kasvikset kulhoon ja raasta joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuorta. Maku on miellyttävä eikä niin pistävä, kuin mehussa, joten älä arkaile turhia. Lisään itse yleensä aavistuksen sitruunamehua tuomaan hieman kosteutta hapokuutta. Revi joukkoon basilikan lehtiä, voit myös halutessasi hienontaa ne, mutta itse revin ne ronskisti vain joukkoon. Lisää halloumijuusto mukaan ja tarjoile. 

Halutessasi voit lisätä vaikkapa granaattiomenan siemeniä tai tarjoilla salaatin mausteisen Chimichurrin kanssa. Tämä salaatti toimiii loistavasti myös muiden grilliherkkujen kanssa. Katso maistuva resepti grillikanan valmistamiseen tästä.

Nautitaan lisukkeena tai sellaisenaan hyvän musiikin ja viinin kanssa.

Millaisen salaatin sinä tekisit parsasta? Ota kuva ja postaa IG:hen tägillä #parsaa ja tägää minut @keepitreal.fi mukaan IG Storyyn.

  • Henri Johannes

Processing…
Success! You're on the list.

Vastaa