Kimchi Lab

Kimchi. Suosikkiruoistani ehkä se syödyin. Se kuvastaa hyvin omaa ruoanlaittofilosofiaani. Se on helppo ja yksinkertainen valmistaa, se ei vaadi erikoisia tekniikoita, siitä löytyy makua, sitä on helppo varioida ja raaka-aineet löytyy jokaisesta kaupasta ympäri vuoden. Kimchi on myös hyvin ”cool” ruoka, jota voi tarjota tilaisuudessa kuin tilaisuudessa.

Kimchi Lab tulee kokoamaan erilaisten kimchien reseptit. Niistä löydät varmasti oman suosikkisi. Osaan tarvitset erikoisempia mausteita, kun taas toiset luonnistuvat maustekaapin perusaineksista. Osan valmistat 15 minuutissa, kun taas osan valmistumista tulee odottaa useampi viikko. Jotta pääsisit heti käsiksi mistä on kyse, kokeile alta löytyvää ns. pikakimchiä. Se on helppo ja nopea valmistaa, eikä raaka-aineta tarvitse metsästää erikoiskaupoista.

Kimchi

Pikakimchi

1/2kiinankaali
1/2valkosipulinkynsi
1/2 tlsuolaa
1/2 rklsokeria
3 tlpaprikajauhetta
1 tlcayannepippuria
2 tlsinapinsiemeniä
2 rklkalakastiketta
1 rkllimemehua
2 korkillistaväkiviinaetikkaa
1-2 rklvettä
peukalon kokoinen pala inkivääriä

Ohje

Leikkaa kiinankaali pieniksi paloiksi. Kuori ja raasta joukkoon valkosipuli sekä inkivääri.

Mittaa erilliseen kulhoon mausteet ja sekoita juoksevaksi tahnaksi. Lisää vettä vain jos tahna on liian kovaa. Mikäli haluat tulisempaa niin lisää cayannepippuria.

Lisää tahna kaalin joukkoon ja sekoita käsin. Sekoita hyvin ja varmista, ettei maustepaakkuja löydy.

Kimchi on nyt valmis tarjoiltavaksi, mutta halutessasi voit voimistaa sen makua laittamalla sen pariksi päiväksi jääkaappiin. Kimchi säilyy jääkaapissa 3-4 viikkoa, mutta tämä nopea kimchi toimii suoraan lautaselta tarjoiltavaksi juurikin etikan vuoksi, joka simuloi fermentoitumisen tuomaa makua.

Koita lisukkeena esimerkiksi korealaisen possun kanssa.

Millaisen kimchin sinä valmistat? Ota kuva ja postaa IG:hen tägillä #kimchi ja tägää minut @keepitreal.fi mukaan IG Storyyn.

  • Henri Johannes

Processing…
Success! You're on the list.

Vastaa