Kuusenkerkkäsiirappi

Kuusenkerkkäsiirappi. Kesän alussa raaka-aineet saat kerättyä luonnosta tähän herkulliseen ja monikäyttöiseen siirappiin.

Kuusenkerkkäsiirappin valmistaminen on helppoa, mutta vaatii aikaa. Lisäksi on huomioitavaa, että kuusenkerkkien keräämien ei kuulu jokamiehenoikeuksiin, vaan niiden keräämiseen tulee aina pyytää maanomistajan lupa. Onnekseni omalta pihalta löytyy suuri kuusi, josta riittää raaka-ainetta yllinkyllin, joten omavaraisuusasteeni on kuusenkerkkien osalta täydet 100%.

kuusenkerkkäsiirappi

Siirapin valmistus aloitetaan puhdistamalla kuusenkerkät ylimääräisistä roskista. Tämän jälkeen ne laitetaan kylmään veteen likoamaan yhdeksi yöksi. Seuraavana päivänä seokseen lisätään sokeria ja keitetään kasaan. Seos on valmista, kun siihen alkaa muodostua kuplia tai sen lämpötila on 118 astetta. Lopuksi voit siivilöidä siirapin, mutta itse jätin kuusenkerkät siirappiin. Sokerinen kuusenkerkkä on maukas lisä esimerkiksi aamupuurossa tai vaikka myslin joukossa. Cocktaileihin sen sijaan suosittelen puhdasta siirappia.

Sokeriksi valitsin perinteisen taloussokerin, mutta halutessasi voit tuoda lisää makua ruokosokerista tai vaikka palmusokerista.

Kuusenkerkkäsiirappi

0,5 lkuusenkerkkää
0,5 lvettä
2 dlsokeria

Ohje

Laita kuusenkerkät likoamaan veteen yöksi. Lisää seokseen sokeri ja keitä 118 asteiseksi. Halutessasi siivilöi seos.

kuusenkerkkäsiirappi

Millaisen siirapin sinä valmistaisit? Tägää kuvasi #kuusenkerkkä ja lisää minut IG Stroyysi.

  • Henri Johannes

Processing…
Success! You're on the list.

Vastaa