Maa-artisokka

Maa-artisokka

Tämä herkullinen raaka-aine, jota voi käyttää monella tapaa niin pyreenä, paistettuna tai vaikka yksinkertaisesti paahdettuna. Maa-artisokka.

Mukula-artisokaksikin kutsuttu raaka-aine päätyi sattumalta veitsen alle, kun kaupassa huomasin tämän maanalaisen herkun. En silloin vielä tiennyt mitä siitä tekisin, mutta uteliaisuuteni heräsi ja niinpä se päätyi ostoskoriin.

Yleensä uusien raaka-aineden kohdalla teen kypsennyksen ja maustamisen hyvinkin helpolla tavalla ja päästän raaka-aineen omat maut pääosaan. Niinpä tällä kerralla lähdin paahtamaan vaikkakin hieman mieli olisi tehnyt pyrettä, mutta nyt lisukkeeksi paahdettu versio olisi parempi vaihtoehto. Valmistus on hyvinkin yksinkertaista; pese mukulat huolellisesti vedellä, aseta uunipellille ja pyörittele kevyesti öljyssä. Lisää makuja oman maun mukaan. Itse lisäsin suolaa, mustapippuria ja tuoretta timjamia sekä pieneksi leikattua rosmariinia. Kuivamausteet kävisivät myös aivan mainiosti tähän ja miksipä ei hienonnettu valkosipulikin. Nyt mentiin kuitenkin maa-artisokan omalla maulla.

Maa-artisokka

MAA-ARTISOKKA SAA MAKUNSA, KUN SEN PYÖRITTELE KEVYESTI ÖLJYSSÄ JA MAUSTAA.

Täydellinen ruokalaji jopa sellaisenaan, sillä yllätyksekseni maku on hyvin pehmeÄ ja mieto.

Uunin lämmitin 170 asteeseen ja paahdoin 55 minuuttia. Easy as that.

Uunista tullessaan maa-artisokat olivat saaneet kauniin kullanruskean värin ja pinnasta oli tullut hieman rapsakka. Täydellinen ruokalaji jopa sellaisenaan, sillä yllätyksekseni maku on hyvin pehmeä ja mieto. Tein kuitenkin kylkeen vielä dipin grillissä paahdetusta valkosipulista ja majoneesista. Maustoin sen kevyesti suolalla ja pippurilla sekä piristin pienellä sitruunamehulla.

Paahdetut maa-artisokat (1-4 annosta)

500gmaa-artisokkaa
timjamia
rosmariinia
suolaa oman maun mukaan
mustapippuria
öljyä

Ohje

Pese maa-artisokat, hiero öljyssä ja hiero mausteet pintaan. Paahda uunissa n. 55 minuuttia, 200 asteessa

Paahdettu valkosipulidippi

3 rklmajoneesia
1valkosipulia
suolaa
sitruunamehua

Leikkaa kokonainen valkosipuli kahtia. Paahda esim. uunissa tai grillissä (epäsuoralla tulella) n. 50 minuuttia. Erottele kynnet kuorista ja aja sileeksi massaksi esim. sauvasekoittimella. Sekoita majoneesin joukkoon ja mausta muutamalla pisaralla sitruunamehua. Lisää suolaa maun mukaan. Tarjoile esim. grillatun kanan kanssa tai nauti sellaisenaan.

Mitä sinä tekisit maa-artisokasta? Ota kuva ja postaa IG:hen tägillä #artisokka ja tägää minut @keepitreal.fi mukaan IG Storyyn.

  • Henri Johannes

Processing…
Success! You're on the list.

Vastaa