Mango- & Jättirapusalaatti

Mango- & jättirapusalaatti on raikas vaihtoehto perinteisemmille salaateille. Tämä salaatti on helppo ja nopea valmistaa.

Jättiravut ovat pakastimeni vakiokalustoa ja nyt oli aika tehdä niistä salaattia. Näin se onnistuu:

Mango- & Jättirapusalaatti (2 annosta)

n. 200g / 30 kpljättirapua
1/2mango
2kiiviä
1/2pieni granaattiomena
1sitruunaruoho
1valkosipuli
1kevätsipuli
1 cminkivääriä
1/2limemehua
10mintun lehteä
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
nokare voita

Ohje

Sulata jättiravut kylmässä vedessä. Hienonna kevätsipuli (valkoinen osa) ja valkosipuli. Hakkaa lihanuijalla tai veitsen tylpällä puolella sitruunaruohoa, jotta sen aromit siirtyvät paremmin ruokaan ja leikkaa sitruunaruoho kolmeen osaan. Kuumenna pannu kuumaksi, lisää hieman oliiviöljyä ja kuullota kevätsipuli sekä valkosipuli sitruunaruohon kanssa. Raasta inkivääri ja lisää pannulle. Siivilöi ja ravista vesi jättiravuista pois. Kunnes kevätsipuli ja valkosipuli ovat kuullottuneet, lisää ravut sekä nokare voita pannulle ja paista niitä noin 5 minuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Käytin tähän esikeitettyjä rapuja ja mikäli käytät raakoja rapuja kypsennä niitä kunnes ne ovat kauniin punaisia.

jättirapu

Kuutioi mango ja kiivi. Halkaise granaattiomena ja poista sen siemenet. Helpoiten se käy, kun pidät granaattiomenan puolikasta leikkauspinta kämmentäsi vasten ja naputtelet napakasti esim. puisella isolla lusikalla tai vaikka kaulimella sen kuperaa puolta. Tee tämä ison kulhon päällä niin saat mehun ja siemenet helposti talteen. Poista siementen seasta valkoiset siemenkodan palat, koska ne ovat kitkeriä. Hienonna mintun lehdet sekä kevätsipulin vihreät varret.

Lisää kaikki hedelmät ja mintun lehdet isoon kulhoon ja sekoita. Mausta limemehulla ja maista. Poista sitruunaruohot rapujen seasta ja lisää ravut kulhoon. Sekoita ja tarjoile. Koristele mintunlehdillä.

Ruokajuomaksi sopii hyvin kylmä ja raikas Riesling ja alkudrinkiksi Yuzu GT. Nauti!

Mango- & rapusalde
  • Henri Johannes

Millaisen rapusalaatin sinä teet? Lisää kuva instaan hastagilla #rapusalde ja tägää minut IG Storyysi.

Processing…
Success! You're on the list.

Vastaa