Mustikka -murujuustokakku

Mustikka on nyt kaudessa ja tällä reseptillä valmistat ehkä parhaan mustikka -murujuustokakun, mitä on olemassa.

Olimme viettämässä kesää mökillä ja vanhempani olivat tulossa käymään vierailulla. Mietin mitä ruokaa heille valmistaisi ja vastaus löytyi metsästä. Mustikat olivat juuri kypsyneet ja niitä mökin piha pullollaan, joten mustikkakakkua sen täytyi olla. En halunnut valmistaa ns. perinteistä mustikkapiirakkaa ja satuin löytämään hyvän ohjeen netissä surffailessani, josta tein oman version.

Mustikka -murujuustokakku on hieman aikaa vievä ja siinä on monta vaihetta, mutta sen valmistaminen on todellakin sen arvoista.

Mustikka -murujuustokakku

Mustikka -murujuustokakku

16 kpl (n. 220g)digestiivikeksejä
100 gvoita
1 dl + 2 tlruokosokeria
200 g creme fraise
4kananmunaa (eroteltuna)
2 dl + 2 rklsokeria
1,5 tlvaniljauutetta
200 gPhiladelphia -tuorejuustoa
200 gmustikoita
2 dlkermaa

Ohje

Vaihe 1

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Hienonna digestiivikeksit ja sekoita joukkoon voi ja ruokosokeri. Painele massa piirakkavuokaan (25 cm halkaisija). Paista pohjaa 8 min, jonka jälkeen anna jäähtyä 10 minuuttia.

Vaihe 2

Sekoita kulhossa keltuaiset, Philadelphia -tuorejuusto, sokeri (1,5dl) ja 1 tl vaniljauutetta. Vaahdota valkuaiset ja kääntele valkuaisvaahto tuorejuustomassan sekaan (kääntele maltilla ja varoen). Kaada seos jäähtyneen murupohjan päälle.

Vaihe 3

Paista uunissa 22-25 minuuttia keskitasolla, kunnes pinta alkaa kuivua. Anna jäähtyä tunti.

Vaihe 4

Sekoita creme fraise, loput ruokosokerit (2 tl) ja loppu vaniljauute (1/2 tl). Lusikoi jäähtyneen murujuustokakun päälle.

Vaihe 5

Paista 18-22 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt. Voit poistaa murujuustokakun vuoasta ja antaa jäähtyä tunnin. Siirrä murujuustokakku jääkaappiin ja jäähdytä sitä 6-8 tuntia tai yön yli.

Vaihe 6

Lisää kattilaan mustikat ja 1/2 dl sokeria. Kiehauta seos ja sekoita varovasti. Anna seoksen jäähtyä hieman. Seoksen jäähtyessä kaada kerma kulhoon ja lisää sokeri (voit halutessasi maustaa kermavaahdon vaniljalla). Vatkaa kerma vaahdoksi.

Vaihe 7

Kaada mustikkakompotti murujuutokakun päälle ja tarjoile.

Mustikka -murujuustokakku sopii loistavasti jälkiruoaksi Tomahawk Steakille. Ota myös tomahwk steakin resepti talteen täältä.

Millaisen mustikka -murujuustokakun sinä valmistaisit? Jaa kuva Instagramissa ja tägää se hastagilla #mustikkamurujuustokakku ja lisää minut IG Storyysi.

  • Henri Johannes

Processing…
Success! You're on the list.

Vastaa