Piri piri -kana

Piri piri -kana on maukas ja hieman tulinen versio normaalista grillatusta kanasta. Tällä reseptillä saat rapean kuoren ja mehukkaan sisustan.

Yleensä, kun grillaan kanaa, grillaan sen kokonaisena, mutta tällä kertaa halusin koittaa mitä kodin ”perusraaka-aineesta” kanan koivesta tulee grillissä. Kanan koivet ovat halpoja ja marinoimattomina monikäyttöisiä. Miettiessäni millä maustaisin kanan, päädyin piri piriin.

Piri piri on vahva mausteseos, joka sisältää paprika, sipuli, valkosipuli, mustapippuri, cayennepippuri, chili, juustokumina, korianteri, pomeranssi, suolaa, viherpippuri, basilika, oregano ja rakuuna. Olen toistaiseksi vielä käyttänyt valmista Ruoveden Herkun piri piri mausteseosta. Teen siitä myös erilaisia tahnoja, maustan kastikkeita, marinadeja yms. yms. Ruoveden Herkulla on todella laaja valikoima erilaisia mausteita ja säilykkeitä. Kannattaa tutustua tarjontaan.

Valmistus on helppoa, tarvitaan oikeastaan vain aikaa.

Piri Piri -kana

1 pktkanan reisipaloja
piri piri maustetta

Ohje

Kuivaa kanat ja trimmaa nahka luun ympäriltä (ei pakollinen). Lisää piri piri mausteseosta lautaselle ja pyörittele kanat mausteseoksessa, varmistaen, että maustetta on joka puolella kanaa. Anna kanojen olla huoneenlämmössä noin tunti maustumassa. Lämmitä grilli 115 asteeseen ja siirrä kanat grilliin. Kypsennä kanat epäsuoralla lämmöllä. Itse käytän lämpömittaria kahdessa kanassa, jotta voin varmistua paremmin kanojen sisälämpötilasta. Sivele kanoihin piri piri -kastiketta (kts. ohje alla) kolme kertaa kypsennyksen aikana. Kun kanojen sisälämpö on 77 astetta (n. tunti 15-30 min) lisää grilliin reilusti lämpöä ja voitele kanat vielä piri piri kastikkeella, jotta saat hyvän maukkaan ja rapean pinnan. Itse käytän lämpömittaria kahdessa kanassa, jotta voin varmistua paremmin kanojen sisälämpötilasta. Kun kuori on kauniin värinen ja rapea ota kanat pois ja nauti. Alkudrinkiksi sopii mainiosti Passion ja lisukkeeksi esimerkiksi grillattu parsa.

piri piri -kana

Piri piri -kastike

2tomaattia
3 rklpiri piri maustetta

Ohje

Pese tomaatit ja kuutio ronskeiksi kuutioiksi. Lisää mausteseos ja keitä noin 15 minuuttia. Siivilöi kastike ja keitä vielä 15 minuuttia, jotta maku tiivistyy.

Piri piri kastike.
piri piri -kana
Voitele kanoja muutama kerta grillauksen aikana.
piri piri -kana
kanaliemi
Kanan ylimääräisistä osista kannattaa keittää kanalientä ja pakastaa myöhempää käyttöä varten. Lisää vain suolaa ja mausteita esim. mustapippuria ja laakerinlehtiä

Millaista piri piri -kanaa sinä teet? Lisää kuva Instagramiin #kana ja tägää minut IG Storyysi.

  • Henri Johannes

Processing…
Success! You're on the list.

Vastaa