Possupata korealaiseen tapaan

Possupata uunivuossa valmistettuna. Lue miten tämän herkullisen ruoan valmistaa vaikka uunivuoassa, jos ei ole pataa saatavilla tai on rikkonut sen niin kuin minä.

Olen valmistanut korealaistaruokaa jo pidemmän aikaa. Lisäksi haen korealaisesta keittiöstä paljon makuja erilaisiin annoksiin. Possupata on yksi suosikeistani. Se on maukas, tulinen ja helppo valmistaa. Lisäksi siitä saa useamman annoksen kerralla, joten se sopii hyvin arkiruoaksikin.

Tässä padassa tärkeintä on muistaa ruskistaa porsaanliha pienissä erissä sekä maustaa maltilla. Makua ja tulisuutta saa tässä ruoassa olla, mutta mikäli käytät korealaista gochujang tahnaa niin maista ensin. Gochujang on keittiöni perusmauste, jolla maustan niin kastikkeet, kuin padatkin. Sillä saa helposti myös makua salatteihin tai vaikka ribsien marinadiin. Sitä saa eri makuisina ja tähän tarvitset gochujang classicia, joka on punaisessa muovirasiassa. Sitä voi ostaa hyvin varustelluista ruokakaupoista tai itämaisista erikoisliikkeistä. Itse ostin tämän Ison Omenan Citymarketista.

Muut raaka-aineet löytyvät varmasti jokaisesta vähän isommasta ruokakaupasta. Lihaksi valikoitui porsaan pihvifile, joka ei ollut ykkösvaihtoehtoni, mutta muuta maustamatonta porsaanlihaa ei kaupasta löytynyt tähän tarkoitukseen. Kassler olis hyvä valinta sen rasvapitoisuuden vuoksi. Lisäksi tarvitset mm. paprikaa, inkivääriä, sipulia, valkosipulia, soijaa, ruokosokeria, limenlehtiä, etikkaa ja mausteita.

possupata

Valmistus aloitetaan kuutioimalla pihvifilee. Palat saavat olla reilun kokoisia, jotta ne eivät kuivu kypsennyksen aikana. Tämän jälkeen leikkaa paprika ja sipuli yhtä suuriksi paloiksi. Siivuta valkosipuli ja suikaloi inkivääri. Tämän jälkeen ruskistetaan possu pannulla. Itse käytin wokkipannua tähän. Paistoin kilon lihaa neljässä erässä, jotta pannu ei viilene välissä ja nesteet pysyvät lihassa. Ruskistetut lihat voi siirtää suoraan vuokaan tai pataan.

possupata
possupata
Älä paista vihanneksia liikaa.

Kun lihat ovat kypsiä, on aika paistaa paprika, inkivääri ja valkosipuli pannulla. Kypsennä vihanneksia vain sen verran, että ne hieman pehmenevät ja saavat väriä pintaan. Näin vihannekset imevät lihan maun pannulta. Lisää lopussa chilitahna, etikka, soija, hienonnetut limelehdet sekä mausteet. Sekoita kaikki keskenään sekaisin ja lisää vuokaan. Tämän jälkeen siirrä vuoka uuniin. Mikäli valmistat padassa, käytä kantta, sillä liha kuivuu kypsennettäessä ilman kantta. Kypsennä 30 minuuttia 200 asteessa.

Lisukkeeksi valmistin kimchiä ja keitin riisiä. Lihan päälle hienonsin korianteria ja chiliä. Seesamin siemenet kruunaavat annoksen.

Korealainen possupata (8 annosta)

1 kgpossun pihvifilee tai kassleria
2sipulia
4valkosipulinkynttä
50 ginkivääriä
1/2limen mehu
2 rklgochujang tahnaa
50 mlsoijaa
2 korkillistaväkiviinaetikkaa
1 rklruokosokeria
10limelehteä
suolaa
mustapippuria
korianteria koristeeksi
chiliä koristeeksi
seesaminsiemeniä koristeeksi

OHje

Kuutioi liha, sipuli ja paprika. Suikaloi inkivääri ja hienonna valkosipuli. Ruskista lihat pannussa ja siirrä sivuun. Ruskista vihannekset ja lisää mausteet. Sekoita ja kaada kaikki ainekset vuokaan tai pataan. Kypsennä uunissa 30 minuuttia 200 asteessa. Tarjoile.

Possupata korealaisittain
Ruokajuomaksi sopii olut tai mausteinen punaviini.

Tätä valmistaessa tulee hyvä fiilis ja sitä voit nostattaa entisestään kuuntelemalla luomaani Spotify-listaa. Ota päivittyvä soittolista seurantaan.

  • Henri Johannes

Millaisen possupadan sinä valmistat? Jaa kuva IG:ssä ja tägää #possupata ja lisää minut IG Storyyn.

Processing…
Success! You're on the list.

Vastaa