Raparperi

Raparperi. Alkukesä on luonnon raaka-aineiden ilotulitusta. Varsinkin täällä pohjolassa talven jälkeen on todella mahtavaa päästä kokkaamaan tuoreista raaka-aineista, mutta yhtälailla myös juomien valmistus saa oman boostinsa. Tässä oma kesädrinkkini raparperista.

Blogini perustamisen jälkeen olen tutustunut lukuisiin muihin ruokabloggaajiin ja tutkinut heidän reseptejään. Törmätessäni tähän helppoon sekä nopeaan raparperimehureseptiin @huonejakeittion Instagramissa ja päätin heti koittaa sitä. Oikeastaan syy siihen oli se, että halusin valmistaa omasta raparperimehusta cocktailin.

Olin saanut sopivasti keittiössäni inventaarion tehtyä ja laatikosta löytyi kivikovaa palmusokeria. Nämä päätin käyttää mehuun ja samoin kuin pihlajanlehtimehusta ylijäänyt viinihappo sopi hyvin tähän juomaan sitruunamehun tilalle. Näin juomasta tuli oman näköinen, mutta valmistustapa oli lainattu. Katso tarkka resepti mehuun tästä.

Mehun valmistuksesta jää yli raparperin mäski, josta päätin valmistaa vielä raparperikompottia. Kompotteja tuli valmistettua paljon työskennellessäni Helsingin Casinolla. Kompotit ovat monikäyttöisiä ja itse käytän sitä jälkiruokiin, jälkiruokadrinkkeihin sekä aamupalalla. Kompotin maustoin tällä kertaa aasialaisittain ja reseptin siihen löydät täältä.

raparperi
Raparperimehusta jää yli mäskiä, jonka voi myös käyttää moneen ruokaan.

Drinkki

Raparperi toimii tunnetusti mansikan makuparina, mutta itse pidän hieman mausteisemmista juomista. Siispä päätin yhdistää juomaan toisen hyvän makuparin, inkiväärin. Juoma koostuu siis raparperimehusta, inkiväärimehusta, vaaleasta rommista ja Koskenkorvan Gingeristä.

Inkiväärimehu on kaupasta ostettuna kallista ja sen tekeminen cocktaileihin ei vaadi juuri lainkaan vaivaa. Raasta ensin inkivääri ja purista raasteesta mehu, joko harson läpi tai ihan vaan sormin. Simple. Koristeena käytin pihassa kasvavia orvokkeja, mutta tähän käy aivan hyvin ohueksi leikattu inkiväärilastu.

Jääpalana käytin Nordic Ica Companyn Block -jäätä, mutta sellaisen voi tehdä myös kotona pakasterasian avulla. Leikkaa vain iso jääpala haluttuun kokoon ja saat itsellesi ison jääpalan, joka pitää juoman pidempään kylmänä. Halutessasi voit käyttää myös jääpaloja, mutta varmista, että lasi tulee aivan täyteen jäitä.

Raparperi

2 clVaaleaa rommi
2 clKoskenkorva Gingeri
8 clRaparperimehu
1 cl inkiväärimehu
sokerilientä (50/50)
inkiväärilastu tai syötävä kukka

Ohje

Täytä lasi jäillä. Mittaa ainesosat ja sekoita lusikalla. Koristele ohuella inkiväärilastulla tai syötävällä kukalla, esimerkiksi orvokilla.

Millaisen kesäjuoman sinä valmistit raparperista? Lisää kuva instagramiin hastagilla #raparperi ja tägää minut IG Storyysi.

  • Henri Johannes

Processing…
Success! You're on the list.

Vastaa