Sitruksinen lohipasta

Sitruksinen lohipasta. Tämän reseptin loin Floran uudelle tuotteelle 100% kasvipohjainen Ruoka.

”Olin töissä italialaisen ravintolan keittiössä tiskarina, ja ravintolan ruokalistalla oli sitruunainen lohipasta. Kun tiskailin pannuja, joilla pastat oli tehty, minulle tuli tunne, että tätä pastaa haluan valmistaa itsekin.

Henri alkoi kehitellä sitruunaisen lohipastan reseptiä ja on vuosien saatossa viilannut maun kohdilleen–nyt pastan kokkailu vie tekijänsä joka kerta erääseen tiettyyn italialaiseen ravintolaan Australiassa vuonna 2007.

Sitruunaisen makunsa pastakastike saa sitruunaviipaleista, joita haudutetaan kermassa.

– Flora 100 % kasvipohjainen kasvirasvavalmiste soveltui tähän tarkoitukseen erinomaisesti, sillä se ei leikkaantunut sitruunasta lainkaan, Henri kuvailee, Henri kuvailee.

Loraus valkoviiniä ja kaprikset tekevät annoksesta kuitenkin niin juhlavan, että sitä kelpaa maistella kynttilän ääressä viikonloppuiltaisinkin.”

Tässä suora lainaus Floran kaupallisesta yhteistyöstä, joka toteutettiin yhdessä Iltalehden kanssa. Tämä oli ensimmäinen ruokakuvaus ja lehtijuttu, johon pääsin mukaan. Kokemuksena aivan mahtava ja myös Floralle luotu resepti oli enemmän kuin nenä päähän.

Tuotteena Floran 100% kasvispohjainen Ruoka oli uusi tuttavuus ja sitä oli hienoa päästä testaamaan. Tuote toimii ja se sopii moneen. Tämä resepti on helppo ja nopea valmistaa ja siinä onnistuu varmasti jokainen.

SIRTUKSINEN LOHIPASTA

250 gkirjolohta
1 prk100% kasvipohjaista Flora Ruokaa
1/2 dlYali Wetland Reserva Gewürztraminer valkoviiniä
3 tlkapriksia
1 sipuli
1/2sitruuna
nokare voita
suolaa (maun mukaan)
pippuria (maun mukaan)
tuoretta tilliä
150 gnauhapastaa

OHJE

1. Poista kirjolohesta ruodot ja nahka. Kuutioi ja mausta kevyesti suolalla.

2. Kuullota hienonnettu sipuli oliiviöljyssä. Lisää viini, Flora Ruoka ja sitruunaviipaleet pannulle. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kuumenna kastiketta kevyesti. Poista sitruunaviipaleet, kun kastike on makuusi sopivan sitruksinen.

3. Lisää lohikuutiot ja kaprikset. Sekoita varovasti, jotta kuutiot pysyvät ehjinä.

4. Yhdistä kastike keitetyn pastan kanssa, lisää hienonnettu tilli ja sekoita varovasti. Maista ja mausta tarpeen mukaan. Tarjoile ja koristele tillillä sekä sitruunalohkolla.

Katso lisää repeptejä Instasta

Processing…
Success! You're on the list.

Ota Instagram @keepitreal.fi seurantaan, josta löydät myös monta muuta reseptiä.

Vastaa