Sumakki & parsa

Hapan ja sitruksinen marja on oiva mauste niin kasviksiin, kuin kalaankin. Sumakki.

Parsakausi starttasi ja kylmän talven jälkeen on mahtava saada hyviä kasviksia lautaselle. Parsa kuuluu perheemme jääkaapin vakiovalikoimaan ja tällä kertaa sitä oli kolmea erilaista; broccolini, tankoparsa ja parsakaali. Nämä kaverukset kun laittaa keskenään uunivuokaan, maustaa suolalla, mustapippurilla, valkosipulilla, sitruunankuorella ja sumakilla niin muuta sitten ei tarvitakaan.

Sumakin voi korvata sitruunankuorellakin, jos sumakkia ei kaupasta löydy. Tutustuin sumakkiin asuessani Australiassa ja vuosien jälkeen, kun törmäsin tähän mausteeseen hankin sitä heti reilusti meille kotiin. Sumakki on miellyttävä mauste ja hyvin monimuotoinen. Sitä voi käyttää myös leivonnassa tai vaikka dippejä maustamassa. Kannattaa tutustua.

Sumakki on monimuotoinen mauste

Tällä kertaa kypsensin parsat grillissä puuhiilillä grillaten. Hiillos antaa hennon savun maun, joka viimeistelee annoksen. Annoksen voi tarjoilla sellaisenaan tai lisukkeena. Ruokajuomaksi sopii hyvin kuiva Riesling tai vaikka iso kylmä lasillinen vissyä.

Sumakkiparsa (2-4 Annosta)

1/2nippu tankoparsaa
1/2pussia broccolinia
1valkosipulinkynsi
öljyä
suolaa
mustapippuria
sitruunankuorta
sumakkia

Ohje

Pese parsat hyvin ja leikkaa parsakaalin sekä broccolinien kannat. Tankoparsasta kannat kannattaa napsaista sormin poikki. Leikkaa tankoparsat kolmeen osaan ja broccolinit puoliksi. Leikkaa parsakaalista sopivan kokoisia suupaloja.

Pyöritä parsat öljyssä ja hiero pintaan suola, pippuri, raastettu sitruunankuori, sumakki sekä hienonnettu valkosipuli. 

Kypsennä uunivuoassa epäsuoralla lämmöllä grillissä tai uunissa 10-15 minuuttia.

Tarjoile lisukkeena vaikka korealaisen possupadan kanssa.

Omat parsat hieman kärähti eli snadisti kevyempi grillaus seuraavalla kerralla.

Jaa somessa omat kokkauskuvasi tägillä #sumakkiparsa ja tägää minut @keepitreal.fi mukaan IG Storyyn.

  • Henri Johannes

Processing…
Success! You're on the list.

Vastaa