Tomahawk Steak

Tomahawk steak on helppo grillattava, josta riittää monelle. Tällä kertaa käytin kypsentämisessä ”käänteistä” tekniikkaa, jossa aluksi kypsennetään epäsuoralla lämmöllä ja vasta lopuksi grillataan pinta.

Tekniikka oli itseasiassa toimiva ja hyvä. Kypsensin sen 56 asteiseksi, mutta ensi kerralla taidan jättää lihan hieman raaemmaksi, ehkä 54 asteiseksi, jolloin se on enemmän omaan makuuni. Mausteena käytin ainoastaan suolaa ja mustapippuria, jonka lisäksi valmistin yrttikastikkeen basilikasta, timjamista ja salviasta. Lisukkeeksi grillasin kukkakaalia, jonka päälle valmistin olivii-kapris-salsaa. Kokonaisuus oli todella onnistunut sekä herkullinen, josta söi kolme henkeä ja vielä seuraavana päivänä valmistui herkulliset ”tomahawk-tacot”. Aperitiivin virkaa toimitti Aperol Spritz Limonatalla ja ruokajuomana ranskalainen syrah punaviini.

tomahawk

Tomahawk Steak

Tomahawk steak
suolaa
mustapippuria

Ohje

Tomahawk steakit ovat noin kilon painoisia paloja, jotka kannattaa ottaa hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen kypsentämistä. Itse otin lihan n. puolitoistatuntia ennen valmistusta ja maustoin sen reilulla suolalla ja mustapippurilla. Lämmitin grillin ja aloin paistamaan sitä epäsuoralla tulella. Kääntelin n. viiden minuutin välein kunnes lihan sisälämpö oli 56 astetta. Tämän jälkeen käärin lihan folioon 15 minuutiksi. Lihan vetäytyessä säädin grilliin lisää lämpöä ja poistin epäsuorantulen jakajan. Kun liha oli vetäytynyt paistoin vielä pintaan värin n. minuutti per puoli. Tämän jälkeen liha jälleen viideksi minuutiksi lepäämään, jonka jälkeen liha oli valmis tarjoiltavaksi.

Tomahawk
Kukkakaalit valmistuvat kätevästi lihan kanssa epäsuoralla tulella.

Grillattu Kukkakaali ja Oliivi-kapris-salsa

1kukkakaali
6vihreää oliivia (kivellinen)
6Kalamata oliivia (kivellinen)
2 tlkapriksia
1/3valkosipulinkynsi
4 rkloliiviöljyä
1 tlsitruunankuorta
suolaa oman maun mukaan
mustapippuria oman maun mukaan
timjamia

Ohje

Poista kivet ja pilko oliivit pieniksi paloiksi. Mittaa ja lisää loput ainekset kulhoon ja mausta suolalla sekä mustapippurilla oman maun mukaan. Valkosipulin voit hienontaa veitsellä tai raastaa. Itse raastoin, mutta ota huomioon, että maku muuttuu raastaessa hieman kitkeräksi. Muista maistaa ja lisää tarvittaessa makua oman makusi mukaan.

Kypsennä kukkakaalia epäsuoralla tulella grillissä, kunnes kanta on pehmeä, mutta hieman napakka. Siirrä lautaselle ja kaada oliivi-kapris-salsa päälle.

kukkakaalia grillistä
Helppo kasvisruoka grillistä.

Yrttikastike

2/4 osaabasilikaa
1/4 osatimjamia
1/4 osasalviaa
2 rklsitruunamehua
1 rklvalkoviinietikkaa
suolaa oman maun mukaan
mustapippuria oman maun mukaan
1/2 tlsokeria

Ohje

Mittaa ainekset blenderiin tai kulhoon sauvasekoitinta varten ja aja sileäksi. Maista ja tarkista hapon sekä suolan määrä. Mikäli kastike on liian suolaista voit lisätä sitruunamehua ja päinvastoin. Mikäli haluat kastikkeesta juoksevaa, lisää siihen vettä vähän kerrallaan.

Tomahawk Steak
Yrttikastike sopii hyvin lihan kaveriksi.

Millaisen aterian sinä loihdit Tomahawk Steakista? Ota kuva ja lisää se Instagramiin hastagilla #tomahawk ja tägää minut IG Storyysi.

  • Henri Johannes

Processing…
Success! You're on the list.

Vastaa