Tortillat

Vehnätortillat juuren ylijäämästä

Vehnätortillat. Hapanjuuri on tällä hetkellä nosteessa ja sellainen löytyy monen jääkaapista. Sen ruokkiminen on jokaviikkoinen prosessi, josta syntyy roskiin heitettävää taikinaa. Tässä yksi lukuisista käyttötavoista hyödyntää sitä.

Oma juureni on valmistettu vedestä ja vehnäjauhoista. Yksinkertainen ja hyvä neutraali pohja moneen leipomiseen. Juureni koko on 400g ihan siitä syystä, että siitä pystyy heti valmistamaan useampaakin tuotetta ja ylijäämän voi myös hyödyntää. Hyvin fermentoitunut juuri antaa hyvän maun valmistettavaan tuotteeseen.

Vehnätortillat 12 tortillapohjaa

100g hapanjuuren ylijäämää
450g vehnäjauhoja
335g kädenlämpöistä vettä
  10g suolaa

Ohje

Mittaa hapanjuuren ylijäämä ja vesi kulhoon. Juurta ei tarvitse ruokkia ennen käyttöä. Sekoita tasaiseksi massaksi ja lisää jauhot. Vaivaa hyvin ja anna levätä liinan alla 30 min. Taittele suola taikinaan ja anna levätä toiset 30 min.

Pyörittele ison lihapullan kokoisia taikinapalloja, joista kauli ohuita tortillapohjia. Voit paistaa pohjat joko kuumalla pannulla tai vaikka pizzakivellä grillissä.

Vinkki: mikäli jätät pohjat hieman paksummiksi ja paistat ne rapeaksi, ajavat ne hyvin flatbreadin asemaa

Tortilloja voit nyt käyttää monipuolisesti erilaisiin tacoihin. Katso tästä yksi vinkki täytteeseen.

vehnätortillat

Millaisia juuritacoja sinä valmistaisit? Ota kuva ja postaa IG:hen tägillä #juuritaco ja tägää minut @keepitreal.fi mukaan IG Storyyn.

  • Henri Johannes

Processing…
Success! You're on the list.

Vastaa