Yuzu GT

Yuzu on Kiinalainen sitrushedelmä, jota kasvatetaan lähinnä Japanissa. Yuzun saatavuus on heikkoa enkä ole yrityksistä huolimatta saanut sitä mistään. Tiivisteinä tai mehuina sitä löytyy, mutta tuoreeseen Yuzuun en ole vielä törmännyt.

Yuzu kuuluu sitrushedelmiin ja sitä käytetään paljon ruoanlaitossa. Sen kuoret ovat erityisesti japanilaisessa keittiössä hyvin käytettyjä, mutta sen mehua hyödynnetään myös paljon ruoanlaitossa, koska se kestää kuumentamista. Tuoreen hedelmän maku on sekoitus greippiä, limeä ja sitruunaa.

Tällä kertaa valmistin raikkaan kesäjuoman Nokian Panimon Yuzu Tonicista, Ginistä ja Koskenkorvan Gingeristä. Hyvin simppeli juoma valmistaa eikä se vaadi, eikä se vaadi erikoisia työvälineitä, ainoastaan raaka-aineet, lasin ja jäitä.

Tanqueray No. Ten gini valikoitui tällä kertaa juomaan sen sitruksisen maun vuoksi. Mausteisuutta juomaan tuo Koskenkorvan Ginger, jossa on hyvin aito inkiväärin maku. Siinä on myös 100g/l sokeria, jolloin se tuo hieman makeutta juomaan. Yuzulla maustettu tonic oli itselleni uusi tuttavuus, johon törmäsin käydessäni Nokian Panimon tehtaanmyymälässä tutustumassa valikoimaan. Yuzun eksoottisuus sai minut tarttumaan tölkkiin ja samalla syntyi idea tästä juomasta. Koristevalinta oli tällä kertaa orvokki, joita kasvaa villinä pihassamme. Koristeeksi tähän kävisi hyvin myös ohuen ohut inkiväärilastu tai sitruunankuori.

Yuzu GT

2 clTanqueray No. Ten
2 clKoskenkorva Ginger
12 cl Yuzu Tonic
Orvokki

Ohje

Täytä lasi jäillä. Mittaa ja kaada alkoholit lasiin ja pidennä tonicilla. Sekoita lusikalla ja koristele juoma.

Tämä drinkki on oiva valinta kuumaan kesäpäivään esimerkiksi grillibileiden aloittajaksi. Maku on monelle uusi ja sillä varmasti saa keskustelua aikaan. Maku myös jakaa mielipiteitä, joten kannattaa maistaa ensin itse niin tietää valmistautua keskusteluun. Itse pidän mausta ja se on hyvä lisä hieman perinteisempien juomien joukkoon.

Yuzu hedelmä
Yuzu hedelmä on monikäyttöinen.

Mitä sinä tekisit Yuzu Tonicista? Lisää kuva instaan hastagilla #yuzu ja tägää minut IG Storyysi.

  • Henri Johannes

Processing…
Success! You're on the list.

Vastaa